Milujete kávu a nedokážete si bez ní představit den? Pijete ji rádi s mlékem? V takovém případě možná přemýšlíte nad tím, jak správně našlehat mléko na cappuccino a další druhy nápojů. My vám nyní poradíme, jak na to!
Několik základních tipů
Při šlehání mléka musíte myslet na několik základních maličkostí. Naprosto zásadním bodem je výběr čerstvého, studeného a ideálně plnotučného mléka (právě tuk utváří výbornou pěnu). Dále musíte myslet také na vybavení, s jehož pomocí dokážete bleskurychle vytvořit kvalitní pěnu. V tomto ohledu se zaměřte především na speciální konvičku na šlehání mléka. K ní neoddělitelně patří příruční elektrický šlehač. Věřte nám, že si tohoto elektrického pomocníka opravdu zamilujete. Našlehat pěnu svépomocí totiž není žádná hračka.
Co se týče konvičky na šlehání mléka, dívejte se po produktech s minimálním objemem 350 ml. Nic nezkazíte ani v případě, kdy si koupíte konvičku s půllitrovým objemem. Pamatujte, že ve větší nádobě se mléko šlehá snadněji než v miniaturní. Přece jen budete mít více místa k manévrování, a navíc získáte dostatek prostoru pro vytváření uměleckých výtvorů (ty však vyžadují značnou dávku zkušeností).
Začátky bývají složité
Co se týče samotné techniky šlehání, tu vám bohužel nemůžeme vysvětlit prostřednictvím článku. Na internetu však najdete spoustu videonávodů pro úplné začátečníky, pokročilé i profesionální baristy. Stačí navštívit YouTube. Chcete-li se tímto uměním živit, raději si domluvte placený kurz u odborníků. Ze všeho nejdříve si však pořiďte kvalitní vybavení, abyste mohli bez problémů trénovat v domácích podmínkách. Nejlepší bude, když si prohlédnete webové stránky oblíbeného e-shopu Kafe King (stačí rozkliknout výše vložené odkazy). Tam objevíte spoustu vybavení pro šlehání mléka.